Activiteiten
Naast leren, organiseren we ook jaarlijks terugkerende leuke en vooral gezellige activiteiten voor onze leerlingen.

Introductiedag nieuwe leerlingen
Onze nieuwe eerstejaars leerlingen ontmoeten elkaar voor de eerste keer tijdens een speciaal introductieprogramma in de eerste schoolweek. Op onze locatie voor deze dagen, De Blokhut aan de Van Oldenbarneveltlaan, is van alles te doen op het gebied van sport en spel. Tijdens verschillende activiteiten leren de leerlingen elkaar en hun docenten kennen.
Ook de andere leerjaren kennen een introductieprogramma aan het begin van het schooljaar. Behalve met elkaar kennismaken, ontmoet de klas de nieuwe mentor, wordt het nieuwe rooster uitgedeeld en ontvangen zij de schoolboeken en -benodigdheden voor het komende schooljaar.

Wintersportdag
Jaarlijks organiseert Praktijkschool Eindhoven voor alle leerlingen een wintersportdag.

Eind januari vertrokken onze vierde- en vijfdejaars leerlingen weer naar Skidôme in Rucphen voor een super sportdag vol sneeuwpret. De leerlingen konden snowboarden, skiën en sleeën. Deze jaarlijkse sportdag is elke keer een enorm succes waar niet alleen leerlingen maar ook docenten veel plezier aan beleven! 

In februari waren de eerste en tweede leerjaren aan de beurt. Hun sportdag vond plaats bij IJssportcentrum Eindhoven waar er schaatsles werd gegeven en de leerlingen konden meedoen aan een prestatietocht.

Zomersportdag
Niet alleen worden er in de winter actieve sportdagen georganiseerd, Praktijkschool Eindhoven houdt ook een zomereditie. Zo gingen onze leerlingen in juni vorig jaar o.a. naar Op Noord Actief Ontmoeten in Eindhoven. En warm was het! Waar de zomersportdagen dit schooljaar gehouden gaan worden weten we nog niet, maar we houden jullie op de hoogte.

Schoolfeest
Elk jaar organiseert Praktijkschool Eindhoven haar jaarlijkse schoolfeest. Als het thema van dit jaar bekend is laten we je dit zo snel mogelijk weten!

Schoolreis
Jaarlijks gaan onze leerlingen op schoolreis. Dat kan naar een pretpark zijn, denk aan De Efteling, Toverland, of Walibi. Wij vragen geen ouderbijdrage aan de ouders van onze leerlingen maar kunnen wel een bijdrage in de kosten voor de schoolreizen vragen. 
Voor schoolreizen naar het buitenland is het belangrijk dat alle leerlingen beschikken over een geldig paspoort, identiteitskaart of erkend reisdocument van de Immigratie en Naturalisatie Dienst.

Themaweken
Naast de bovenstaande activiteiten organiseren we soms ook themaweken.